El col·lectiu Meridiana Resisteix ha tornat a tallar l'avinguda Meridiana la tarda d'aquest diumenge. Malgrat que els Mossos d'Esquadra han advertit als concentrats que si insistien en l'acte, incorrerien en una infracció que comportarà una sanció administrativa, han decidir tallar-la. Tot i que, amb una participació més baixa que aquest dissabte, els manifestats han tornat a saltar-se la decisió del Departament d'Interior de prohibir els talls. Un centenar de persones s'han congregat aquest diumenge, a les 20 hores han ocupat la cruïlla sense trobar resistència policial. Sis dotacions de furgonetes antiavalots i sis més de cotxes patrulla de Mossos d'Esquadra han observat des de la distància com es produïa la invasió de la via. Efectius de la Guàrdia Urbana, que ja estaven preparats, han procedit ràpidament a desviar el trànsit de les dues vies afectades. Amb el d’aquesta nit porten 668 talls, des de la sentència de l’1 d’octubre. 

 

Dimissió de Borràs

La plataforma ha difós la convocatòria a través del seu canal de Telegram per tallar la circulació de l'avinguda Meridiana de 20:00 a 21:30 hores, com és habitual. La concentració compta amb el suport de l'ANC, que fins al moment ha donat cobertura legal als talls. De la mateixa manera, ha donat suport a la concentració malgrat la decisió que el Departament d'Interior va comunicar aquest dijous a l'Assemblea Nacional Catalana (ACN) d'impedir que els independentistes tornin a tallar l'avinguda Meridiana de Barcelona a partir d'aquest cap de setmana, el que se'ls permet només concentracions en la plaça de vianants que hi ha a escassos metres, davant de l'estació de Renfe. La concentració d'avui ha comptat amb la presència de l'Antoni Castellà, el portaveu polític de Democràtes de Catalunya i membre del Govern del Consell per la República. 

tuit Antoni Castella

Captura del tuit d'Antoni Castellà al tall de la Meridiana / @CastellaToni

La sorpresa de la concentració d'aquest dissabte va ser la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que no va dubtar en participar en el tall, el primer que estava prohibit, en suport dels manifestants. La seva presència ha provocat les queixes de diversos partits de l'oposició. Un dels primers a queixar-se ha estat Carlos Carrizosa, el portaveu de Cs al Parlament i amb qui Borràs ha tingut diversos enfrontaments a la cambra catalana. En aquest sentit, el taronja ha exigit la dimissió de Borràs,  perquè "els càrrecs públics que se salten la llei estan inhabilitats per exigir als ciutadans complir-la". El dirigent taronja ha acusat la presidenta de manifestar-se "amb radicals separatistes" en una manifestació "encapçalada per un fundador de Terra Lliure". El PPC també s'ha sumat a les crítiques, la diputada Lorena Roldán s'ha expressat en la mateixa línia que el seu excompany de partit i també ha exigit la dimissió de Borràs. Per Roldán, la presència de Borràs a la Meridiana ahir nit està relacionada amb tota la polèmica per l'escó del diputat cupaire Pau Juvillà: "Laura Borràs tallant la Meridiana. Com que li va treure l'escó a Juvillà, ara necessita redimir-se davant dels seus. És inadmissible que la presidenta del Parlament participi en una manifestació il·legal", ha insistit la portaveu del PP al Parlament. 

Davant d'aquesta polèmica sorprèn el silenci tant de l'Ajuntament de Barcelona com del Govern de la Generalitat. Tot i que, aquest diumenge s'ha anunciat que el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, donarà una entrevista demà a Els Matins de Catalunya Ràdio.