Una cinquantena de persones de diversos col·lectius independentistes han tallat durant uns 25 minuts l'AP-7 a Tarragona, en sentit sud, amb el lema Enfonsem la Constitució. La protesta, convocada a les xarxes socials, ha començat a la rotonda de la T-11 entre Reus i Tarragona, principal accés al centre comercial i d'oci Les Gavarres. Després d'una hora, s'han desplaçat fins a l'autovia. En aquest punt, on s'han acumulat desenes de cotxes, alguns conductors s'han encarat als manifestants i també als agents dels Mossos d'Esquadra que regulaven el tall de trànsit. Els participants duien pancartes amb el lema Fora el Borbó i el règim del 78 i un ultimàtum al president de la Generalitat: Torra, 21-D: data límit.

La convocatòria, a la qual finalment hi han respost una cinquantena de persones, ha corregut per les xarxes socials i s'ha difós en col·lectius independentistes. Amb el lema Enfonsem la Constitució, un cartell definia com a punt de trobada l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra a Les Gavarres. A més, es demanava portar estelada, armilla groga i dinar, per si la convocatòria s'allargava.

mossos les gavarres tarragona

En un primer moment, els manifestants han optat per tallar l'accés al centre comercial i d'oci Les Gavarres. Poc després, s'han desplaçat al centre de la rotonda de la T-11 entre Tarragona i Reus i han format les primeres cues. La marxa s'ha anat desplaçant cap a altres punts d'accés a mesura que els Mossos redirigien els cotxes que havien quedat atrapats cap a altres vies. Finalment, han optat per tallar la circulació de l'A-7, a l'altura de Les Gavarres, en sentit sud, així com un dels accessos a la T-11 cap a Reus.

Conductors enfadats

Ha estat en aquest punt on s'ha viscut més tensió. Desenes de conductors atrapats han sortit dels cotxes per reclamar explicacions i retreure "la permissivitat" amb l'acció als agents, mentre que d'altres han optat per esbroncar els manifestants. Després de 25 minuts, els participants al tall de trànsit han decidit reobrir la circulació i han tornat al punt d'inici entre crits que s'han fet sentir durant les prop de dues hores de protesta, com "Llibertat presos polítics" o "1 d'octubre, ni oblit ni perdó".

Salvador Martí, veí de Cambrils, ha decidit participar en la convocatòria per rebutjar la Constitució. "Som on som per culpa de com s'ha aplicat a la pràctica el que en principi semblava el final del franquisme", ha dit. Per Martí, "aquesta Constitució no serveix per allò que semblava que havia de servir quan es va votar: està totalment obsoleta i han agafat les regnes els hereus d'aquells que van manar durant 40 anys". "És una manera de recordar que aquesta Constitució no és la nostra", ha reblat.

Els manifestants s'han avançat així a accions que es preparen de cara el 21-D. "Espero que hi participi molta gent i que el Govern faci el favor d'executar el mandat pel qual els vam escollir", ha dit Martí. En la mateixa línia, ha dit que "si no ho poden fer, que ho diguin, que expliquin per què i si se n'han d'anar cap a casa, que se'n vagin". Una de les pancartes que ha encapçalat la protesta també recollia aquesta reivindicació, amb un missatge dirigit a Torra, a qui assenyalaven "la data límit", el 21 de desembre.