La setmana de mobilitzacions per la llibertat dels presos que han anunciat l’ANC i Òmnium s’ha iniciat a primera hora d’aquest dilluns amb el tall de carrers i carreteres a tot Catalunya.

Barcelona

A la capital catalana, el Comitè en Defensa de la República (CDR) del Casc Antic ha tallat la Via Laietana amb una pancarta per l’alliberament dels presos i defensant la República:

La Gran Via ha quedat tallada en diversos punts. Un d’aquests, a l’alçada del Clot (organitzat pel CDR del barri). L’altre, a l'Esquerra de l'Eixample, de la mà dels CDR de Sant Antoni i l'Esquerra de l'Eixample:

La travessera de Dalt també ha quedat tallada pel CDR de Gràcia, on hi ha “esmorzat” per “no normalitzar” els empresonaments:

També ha quedat tallada la Meridiana a l'alçada de Fabra i Puig. Ha estat iniciativa del CDR de Sant Andreu:

La cruïlla dels carrers Aragó, Diagonal i Sardenya, al barri de la Sagrada Família, també ha quedat tallada per manifestants, que anuncien la "vaga general" del 8-N:

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha indicat també que a la C-31 (carretera que uneix diversos municipis de la costa catalana) ha vist interromput el trànsit a l'entrada de Barcelona, concretament entre Badalona i la zona barcelonina de Glòries  la qual cosa ha provocat fins a set quilòmetres de retencions.

Vallès

A Sabadell (Vallès Occidental) han volgut "trencar la falsa normalitat" tallant la C-58 en direcció a Barcelona. El CDR de la ciutat ha agraït que la majoria de conductors hi han reaccionat "molt positivament":

La C-17 al Vallès Oriental també ha estat tallada per defensar que "els carrers seran sempre nostres":

Un altre punt afectat pels talls ha estat la C-17 a l'altura de Mollet del Vallès, on a causa d'un accident ocorregut aquesta matinada s'ha hagut de tallar un carril en sentit Vic, tot i que la circulació s'ha establert fa un parell d'hores.

Terres de l'Ebre

Al punt costaner més meridional de Catalunya, les Cases d'Alcanar (Montsià), han tallat l'N-340 per la llibertat dels presos:

La N-340 també s'ha vist tallada per la manisfestació a l'altura de L'Atmetlla de Mar (Tarragona). El Servei Català de Trànsit ha informat que la circulació s'ha restablert en aquesta via.