Segon dia de declaracions per part dels encausats al tall de l'AP-7 a Salt (Gironès) convocat pel Tsunami Democràtic el passat 12 i el 13 de novembre de 2019, en el marc de les protestes postsentència.

Aquest dijous han comparegut set encausats pel tall, tot i que cinc d'ells s'han acollit al seu dret a no declarar. Els dos restants que sí que ho han fet ha estat només per respondre les preguntes de la seva defensa.

 encausats tall AP-7 Salt Jutjats - acn

Alguns dels encausats pel tall a l'AP-7 a Salt entren als jutjats | ACN

Segons ha detallat l'advocada d'alguns dels encausats, Montse Vinyets, "les fotografies aportades per la policia no es corresponien" i per això "han negat ser ells" els que estaven a la mobilització. Per altra banda, hi ha quatre investigats més que han demanat aplaçar la seva declaració per motius de la pandèmia.

A l'exterior dels Jutjats de Girona, desenes de persones s'han concentrat per donar suport als investigats. Els assistents a la protesta han lluït una pancarta on s'hi podia llegir: "Si ens toquen a una, responem totes". En el moment de l'entrada de tots ells han aplaudit i han cridat "no esteu sols". A més, els concentrats han tallat el trànsit de l'Avinguda Ramon Folch, davant dels Jutjats durant dues hores aproximadament.

Entre els concentrats hi havia diversos regidors a l'Ajuntament de Girona de JxCat, Guanyem Girona i ERC. També hi havia els diputats republicans al Congrés Montse Bassa i Joan Margall i el senador gironí Jordi Martí.

El tall de la Jonquera

Per altra banda, el jutjat de primera instància número 4 de Figueres ha citat a declarar aquest divendres al matí els primers encausats pel tall que es va produir a la Jonquera. En aquest cas s'investiga 196 persones per aquesta mobilització. L'acció va començar el dilluns 11 de novembre de 2019 a primera hora del matí i va mantenir tallada l'autopista fins el dimarts 12 al migdia. Posteriorment es va traslladar a Salt, on els activistes van tornar a tallar l'AP-7 durant una nit i el dimecres 13 de novembre els Mossos d'Esquadra els van desallotjar.