Un grup de treballadors de TVE ha posat en marxa els divendres negres; les presentadores de la cadena espanyola es vesteixen de color negre "Mentre la televisió, la ràdio i la web pública segueixin segrestades pel Partit Popular". La iniciativa ha arribat als mitjans francesos i la cadena de televisió RT France se n'ha fet ressò:

La presentadora exposa que es tracta d'un moviment "contra la direcció de la cadena" i ràpidament dona pas a la periodista Bea Talegón que explica la situació en francès. "Estem en una situació de repressió perquè no és possible expressar opinions contra la visió del govern espanyol", aclareix la periodista. 

Talegón subratlla que aquesta repressió apareix sobretot amb temes relacionats amb Catalunya o el soberanisme: "Els periodistes i jo mateixa que estem d'acord amb el dret a l'autodeterminació no podem parlar-ne als mitjans, ni als públics ni als provats".

"Han tallat la possibilitat d'expressar la nostra opinió", afegeix Talegón al mateix temps que posa de manifest un altre problema: "També hi ha problemes amb la informació perquè alguns mitjans donen informació totalment falsa i manipulada". Talegón conclou la seva intervenció mostrant-se preocupada per la situació: "Això dels mitjans de comunicació a Espanya és molt greu".