El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha proposat als caps d'estat dels països de la Unió Europea que contribueixin econòmicament amb part dels seus salaris en la reconstrucció de la catedral de Nôtre Dame de París, calcinada per l'incendi.

Tajani ha dit que tots els europeus estaran "colze a colze" amb els francesos per reconstruir la catedral. "Portarà molt temps que es curi aquesta ferida, i nosaltres, tots, hem de fer tot el que puguem", ha apuntat aquest dimarts a l'Eurocambra. 

En aquest sentit, l'italià ha dit que els eurodiputats podrien donar el seu sou del dia per a les tasques de reconstrucció, i ha explicat que han posat una caixa a l'entrada del plenari per a fer donacions. "Hem de reconstruir la catedral, això seria un missatge positiu del Parlament Europeu", ha afegit.

Per altra banda, el president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha fet una crida aquest dimarts als caps d'estat dels països de la Unió Europea que des de cada estat membre contribueixin en la reconstrucció de la catedral.

"Sé que França podria fer-ho sola, però el que està en joc és més que ajuda material", ha dit Tusk en l'inici de la seva compareixença aquest dimarts a Estrasburg. "L'incendi ens ha fet adonar que estem vinculats per una cosa molt més important i profunda que els tractats", ha assegurat el president.

 "Avui entenem millor el que tenim en comú, tot el que podem perdre, i que ho volem defensar junts", ha afegit Tusk.