El president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, ha dit avui que demanarà a l'oficina del Parlament Europeu (PE) a Barcelona que no retoli només el seu nom en català, sinó també en castellà.

Tajani s'ha compromès a fer arribar aquesta demanda als responsables de l'oficina de l'Eurocambra a la ciutat comtal, després de rebre una interpel·lació per carta al respecte de l'eurodiputat espanyol liberal independent Enrique Calvet, expulsat el 2015 d'UPyD.

"Encarregaré als responsables de l'oficina de Barcelona que en el futur utilitzin tant el castellà com el català en els seus rètols a la via pública, el mobiliari i la creació de la seva imatge corporativa", assenyala Tajani en la missiva de resposta a Calvet a la qual ha tingut accés Efe.

El canvi en la retolació haurà de fer-se, segons Tajani, "en el termini més breu possible".

El president de l'Eurocambra ha explicat a l'eurodiputat que si en la imatge corporativa de l'oficina es llegeix "Parlament Europeu", en català, és perquè s'ha dut a terme "la mateixa pràctica" que la de l'oficina de la Comissió Europea (CE) oberta set anys abans en la ciutat comtal i amb la qual la de l'Europarlament comparteix immoble i espais. L'oficina de la CE a Barcelona està oberta des del 1991 i la de l'Eurocambra des del 1998.

Calvet ha fet arribar la mateixa missiva de queixa per denunciar allò que segons ell és "aberrant" al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, perquè demani un canvi de política lingüística també a l'oficina de l'Executiu comunitari a Barcelona.