El president del Parlament Europeu ha estat taxatiu: cap país europeu no reconeixerà la República catalana. En un comunicat públic aquest divendres des de Brussel·les, després del ple del Parlament que ha declarat la independència de Catalunya, l'italià Antonio Tajani ha assegurat que "ningú a la Unió Europea no reconeixerà aquesta declaració".

"La declaració d'independència votada avui al Parlament català és contrària a l'estat de dret, a la Constitució espanyola i a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que són part de l'ordenament legal de la Unió Europea", afirma Antonio Tajani, que afegeix: "Més que mai no és necessari restablir la legalitat com a base per al diàleg i a fi de garantir les llibertats i drets de tots els ciutadans de Catalunya".

En uns termes molt semblants va expressar-se la setmana passada, quan va rebre el Premi Princesa d'Astúries a la Concòrdia juntament amb altres dirigents europeus. En el seu discurs, Tajani va fer una defensa acarnissada de la llei i l'estat de dret, enfront del que considerava "egoismes nacionalistes".