El diari alemany Tagesspiegel ha publicat una crònica sobre la roda de premsa del president Carles Puigdemont a Berlín, en què subratlla que s'ha acomiadat d'Alemanya "com un home d'Estat".

Després de recordar que Puigdemont ha celebrat la roda informativa a la mateixa sala on solen comparèixer ministres del govern alemany, explica que hi ha anat acompanyat de quatre advocats, dos d'ells dels més reputats a Alemanya.

"Puigdemont ha vingut amb quatre advocats, dos d'Alemanya i dos d'Espanya. La competència jurídica que s'ha concentrat a la sala és una mostra de la importància de la roda de premsa celebrada a la sala de premsa federal de Berlín aquest dimecres al matí. Sembla que Carles Puigdemont vulgui connectar la seva aura amb la de la sala on sovint compareixen membres del govern federal alemany. El líder dels independentistes catalans, que va ser destituït pel govern espanyol com a president de Catalunya l'octubre passat, s'acomiada d'Alemanya com un home d'Estat", assenyala.

Der Tagesspiegel apunta a les intencions de Puigdemont de cara al futur. "Amb un pentinat de Beatle, de meitats dels anys 50, d'aquesta manera [amb la tria de l'escenari] Puigdemont aconsegueix un petit as propagandístic sense dir ni un sol mot. El missatge és clar, no només per a Alemanya, sinó també per tota la UE i també per a Espanya. Puigdemont actua com un polític que vol arrencar després de la seva estada involuntària a Alemanya", indica.

 

El diari mostra un punt de sorpresa perquè Puigdemont fins i tot ha agraït el tracte que li van donar a la presó de Neumünster, on va estar empresonat després de la detenció en tornar de Finlàndia.