El Tagesschau, l'informatiu televisat de més audiència d'Alemanya, ha pronosticat que a finals de mes es pot intensificar el conflicte de Catalunya amb l'Estat, per la possible decisió del Parlament d'investir Carles Puigdemont com a president. 

"El nou Parlament autonòmic català ha escollit com a president el militant independentista Torrent. A finals de gener, el Parlament vol prendre una decisió que podria intensificar el conflicte amb el govern central de Madrid. En el conflicte entre el Parlament català i el govern espanyol no hi ha senyals de relaxament", ha indicat.

El Tagesschau ha recordat que, després de la tria del president del Parlament, la qüestió política més important serà la possible reelecció de Puigdemont com a president. "Puigdemont viu a l'exili a Bèlgica. Les autoritats espanyoles l'estan investigant en relació amb una controvertida declaració d'independència de la comunitat l'any passat. Si torna a Espanya, l'amenacen amb empresonar-lo. Segons el govern central, l'escissió d'una comunitat espanyola és il·legal", apunta.