Ja va passar amb les Falles de València i ara amb la Setmana Santa de Sevilla. Com a conseqüència de la pandèmia descontrolada de coronavirus, l'Ajuntament de Sevilla, juntament amb el consell de confraries, ha decidit suspendre les processons de la Setmana Santa. No se suspenia la Setmana Santa de Sevilla des de l'any 1932. Aquest divendres, la Conferència Episcopal Espanyola va fer una crida a suspendre les processons. Aquest mateix dissabte, el govern espanyol aprovarà i concretarà el decret d'estat d'alarma.

Aquest mateix dissabte al matí s’han reunit l’alcalde de Sevilla, Juan Espadas, l’arquebisbe de Sevilla, Juan José Asenjo, i el president del Consell de Confradies de Sevilla, Francisco Vélez, que conjuntament han analitzat la situació. I han arribat a una conclusió, que expressa el comunicat: “Hi ha motius de salut pública suficientment justificats per a suspendre les desfilades processionals en la via pública de Sevilla i que a més és obligació nostra i de tots els ciutadans cooperar en la consecució dels objectius que es planteja el nostre país”.

“La pràctica paralització de l'activitat les properes dues setmanes, la possibilitat d'haver de prorrogar aquesta situació per més temps, així com l'evidència que tornar a recuperar la normalitat haurà de portar el seu temps i per tant la presumpció raonable que les mesures sanitàries de prevenció que s'estan adoptant tindran vigència per un període de temps més ampli, han portat a les tres institucions a requeriment de l'Alcalde de la Ciutat a prendre una decisió per acabar amb la incertesa sobre la viabilitat de celebrar les desfilades processionals de la Setmana Santa 2020”, assenyala el comunicat.

El document difós pel consistori de la capital andalusa manifesta el seu "pesar per les conseqüències de caràcter religiós, emocional i econòmic" que pot comportar aquesta suspensió, però recorda que "és la salut pública i l'interès general el que està en joc".

Segueix l’última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya i Espanya aquí