La Junta Electoral de Zona (JEZ) no autoritza la consulta convocada per aquest diumenge a Sabadell perquè els veïns es pronunciïn sobre si prefereixen viure en una monarquia o una república, segons assegura Ràdio Sabadell​.

La Coordinadora per la Consulta d'aquest diumenge tenia previst habilitar 30 punts de votació arreu de la ciutat, com a mínim un per barri. 

La JEZ ha pres aquesta decisió, explica l'emissora, alegant que la consulta està massa a prop de les eleccions generals del 10-N. 

La notícia de la prohibició la va anunciar el regidor de Junts per Sabadell, Francesc Baró, en acabar el Ple municipal d'aquest dimecres: "He tingut coneixement que la JEZ ho ha tombat". Seguidament, Baró va recordar que el Ple "havia acordat aprovar la moció perquè l'Ajuntament donés suport polític i logístic".

Tot i la insistència dels regidors independentistes, l'Ajuntament, amb l'alcaldessa del PSC Marta Farrés al capdavant, considera que preval la resolució de la JEZ. "Complirem els acords de la Junta Electoral, més enllà que hi hagi una moció. Hi ha una JEZ que té competències en aquest àmbit i és la que ens acaba indicant el que hem de fer", ha subratllat la batlle.