Susana Díaz desconeixia la maniobra de Sánchez de proposar una consulta a la militància. Tanmateix, ha manifestat el seu suport total davant la possibilitat que les bases es manifestin sobre l'estratègia del partit. Aquesta ha estat la declaració de la secretària general del PSOE andalús, durant la celebració del comitè federal a Ferraz.

Durant el seu parlament, Díaz ha explicat que el partit socialdemòcrata alemany (SPD) també va fer una consulta a les seves bases, "quan va pactar amb Merkel". Alhora, afirma que "aquests instruments" són "bons" per a les formacions polítiques. Així, obtenen "la legitimitat d'origen, per haver estat escollits" i després un "compromís permanent, que garantitzi que el seu comportament és el d'un bon socialista".

Susana ha recordat que el seu acord d'investidura amb Ciutadans també va poder ser llegit pels andalusos. Per la presidenta, l'ordre –primer consultar el comitè o abans a les bases– li seria "igual", i no hauria per què restar-li poder al primer.

També ha tingut paraules per a Iglesias, qui "va intentar formar dos governs", el de Podemos "amb la vicepresidència", i el seu. Finalment, ha reconegut que el "PSOE ha de ser un estri útil perquè a Espanya li vagi bé, i mai li ha anat bé al PSOE si a Espanya no li anava bé".