La presidenta de la Junta d'Andalusia i secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, farà oficial la seva candidatura a les primàries a la secretaria general del PSOE en un acte que se celebrarà a Madrid el proper dia 26 de març.

La seva serà, doncs, la tercera opció presentada per dirigir el PSOE després que l'exlehendakari Patxi López i el que ja va ser secretari general dels socialistes Pedro Sánchez hagin manifestat la seva voluntat de competir pel lideratge del partit.

Fins ara, les intencions de Díaz eren una incògnita, tot i que el passat 11 de febrer ja va insinuar que podria fer el pas aviat assegurant que tenia "força, il·lusió i ganes". "Estic animada i m'encanta guanyar", va dir a un acte amb més de 2.000 alcaldes i regidors socialistes.

Susana Díaz anunciarà que es presentarà a les primàries un dia després que el PSOE debati la seva ponència política a Madrid, un fòrum que coordina el diputat basc Eduardo Madina.

La presidenta de la Junta d'Andalusia ha preferit fer un pas endavant una vegada que el partit tingui ja el projecte polític que portarà al 39 Congrés de juny, perquè, com ha estat defensant, creu que primer són les polítiques i després les persones.

La ponència marc en el seu conjunt -el projecte polític, l'econòmic i l'estatutari- s'aprovarà en un comitè federal que celebrarà el partit a principis d'abril -l'1 o el 8 d'aquest mes- i en el qual també es posarà data a les primàries.

El gener passat, els socialistes van decidir que el congrés serà els dies 18 i 19 de juny, però falta tancar el dia en què estaran cridats a les urnes els militants per elegir el seu pròxim secretari general.