"Us ho dic jo, que ho vaig patir a la meva terra", ha afirmat Susana Díaz a Santa Coloma de Gramenet. "Vaig haver de convocar eleccions perquè 3.000 persones d'Izquierda Unida van voler decidir el futur d'Andalusia", ha afirmat. Així ha lamentat la presidenta andalusa que "7 milions de catalans hagin d'esperar el que digui una assemblea de 1.000 militants", en referència a la CUP. "Ningú ens distraurà amb banderes", ha dit.

Han rebut a Díaz un centenar de persones al Museu Torre Balldovina, on també han parlat l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Eren majoritàriament jubilats i alguna gent jove, cosa que té a veure amb l'hora de la convocatòria: les 12:30h. Parlon ha justificat l'èxit de l'acte amb la data de les eleccions: "No hem tingut temps de sortir a explicar el que ens hi juguem", ha dit.

Efecte Nadal

En la mateixa línia ha encetat la seva intervenció la presidenta d'Andalusia, que ha lamentat que els comicis siguin "quatre dies abans de la nit de Nadal i dos dies abans de la Loteria". Tot i això, s'ha mostrat optimista i ha dit que "tot i això, guanyarem". Per això ha fet una crida a no fragmentar el vot d'esquerres, tot afirmant que això només servirà per mantenir "un president insensible" a la Moncloa.

Pinça PP-Podemos

De Podemos ha dit que "fa pinça amb el PP", perquè, ha explicat, Mariano Rajoy ha felicitat Pablo Iglesias per la campanya el dia de la Constitució. "Ja ha passat a Andalusia, voten el mateix", ha reblat, referint-se a la investidura i en el requeriment d'un informe sobre els pressupostos.

Finançament de C's

Díaz ha reivindicat, un cop més, una Catalunya dins d'Espanya, per la qual cosa ha declarat que es pot posar d'acord amb altres partits com PP i Ciutadans, de qui minuts abans Parlon ha demanat que aclareixin com es financen: "al servei de qui estan, dels seus votants o de qui els paga?". I ha afegit que ser nou en política "no és garantia de res".

Santa Coloma és un dels municipis en què es concentra més gent que s'autodenomina d'esquerres de Catalunya. Estan governats per majoria socialista des de 1991. A les eleccions del 27S els socialistes van ser un cop més la llista més votada. Ciutadans no farà allà cap acte de campanya.