La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha confiat aquest dimecres que "com abans" s'actuï dins del marc de la llei a Catalunya perquè "acabi aquesta representació teatral que no porta a enlloc, que a l'únic que porta és al precipici" i, així, "polítics irresponsables" deixin de "fer mal a la imatge d'Espanya, a la democràcia que tant va costar i a la convivència de tots els ciutadans a Catalunya i en el conjunt d'Espanya".

En declaracions als periodistes a Sevilla, en la inauguració de l'exposició 'Murillo proper. Mirades croades', Susana Díaz ha afirmat que tots els ciutadans tenen drets i obligacions, "i les obligacions són també presentar-se davant de la justícia quan un li'n reclama".

Espectacle "a Espanya i fora"

Així, ha considerat que "aquest espectacle que estan donant a Espanya i fora d'Espanya" els dirigents independentistes "el que busca és el descrèdit del nostre país, posar en risc la imatge de la democràcia espanyola i la imatge del nostre Estat de dret".

"La imatge d'un país que no es mereix el que uns polítics irresponsables estan fent amb Espanya, amb la convivència entre tots els ciutadans, amb Catalunya, amb la convivència entre tots els catalans, i posant en risc les nostres institucions", ha postil·lat.

"Cal exigir els drets i complir les obligacions, i determinats responsables públics a Catalunya no fan una cusi ni l'altra", ha afirmat la cap de l'Executiu andalús, que ha assenyalat que "com més aviat millor acabin amb aquest sainet i deixin de fer-li mal a Catalunya, a Espanya, a la democràcia i a l'Estat de Dret, millor per a tots".