La sala segona del Tribunal Suprem ha rebut l'exposició raonada contra l'exconseller i diputat de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, i ha retornat part de la causa de la consulta del 9-N del 2014 al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè continuï practicant les diligències que consideri necessàries. El Suprem he decidit quedar-se i investigar la part referent al conseller Homs, atesa la seva condició d'aforat, mentre que la resta, el gruix de la investigació, referent a l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joan Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, retorna a Catalunya. 

La sala civil i penal del TSJC va remetre al Tribunal Suprem el passat 14 de març la causa contra Homs per la consulta del 9-N en entendre que no pot separar-se de la resta del cas i que, per tant, havia de ser l'alt tribunal qui continués amb el cas pel seu aforament. El Suprem ha rebut l'exposició raonada i ha designat com a ponent de la resolució a adoptar el president de la sala, Manuel Marchena, conforme al torn establert. L'alt tribunal ha acordat la devolució immediata de les diligències originals de la causa al TSJC, i entén que, fins que es resolgui sobre el contingut de l'exposició, la competència és de l'instructor designat per la sala civil i penal del TSJ català.

El Suprem assenyala que l'instructor a Catalunya ha de seguir investigant l'afer i que només ha de trametre a l'alt tribunal el que estigui directament relacionat amb Homs.