El Tribunal Suprem té oberta una porta per revisar els recursos contra el règim de sortides dels presos polítics una vegada el titular del Jutjat de Vigilància Penitenciària Número 3 de Lleida ha enviat a la Sala Segona de l'Alt Tribunal el recurs d'apel·lació de la Fiscalia contra la concessió de l'article 100.2 a Carme Forcadell.

Segons avança El Mundo esmentant fonts jurídiques, el magistrat José Ignacio Félez entén que la competència per pronunciar-se sobre la semillibertat de Forcadell correspon al tribunal sentenciador, que presideix el magistrat Manuel Marchena, en considerar el 100.2 com "un tercer grau encobert".

Aquest fet brinda, segons el mitjà citat, l'oportunitat que el Tribunal Suprem pugui establir la seva competència per revisar l'aplicació de l'article 100.2 als presos polítics, que fins al moment havien recaigut en l'Audiència Provincial de Barcelona. A tot això cal sumar el fet que la fiscalia ha recorregut totes les concessions de l'article 100.2 aplicades als presos polítics.