El Tribunal Suprem (TS) estableix que les empreses que han concedit panera de Nadal als seus treballadors de forma continuada estan obligades a mantenir aquest benefici. Així ho ha dictat l'Alt Tribunal en una sentència, a la qual ha tingut accés el diari econòmic Expansión, que estableix jurisprudència –és la segona en aquesta línia– i modifica la doctrina segons la qual les empreses no estan obligades a mantenir aquesta panera perquè es tracta d'un acte de liberalitat.

La nova sentència consagra aquesta retribució fins i tot encara que l'empresa al·legui que no pot donar-la per la seva situació econòmica, i ho fa en un cas que afecta una empresa resultat de la fusió de dues més i una atorgava panera nadalenca però l'altra no ho feia.

El TS conclou que el benefici de la panera de Nadal, si s'ha anat fent al llarg dels anys, constitueix el que s'anomena una condició més beneficiosa o dret adquirit pels treballadors i s'ha de respectar. En tractar-se d'una concessió de caràcter col·lectiu, la seva modificació o supressió no es pot fer unilateralment, sinó a través d'un nou pacte, com estableix l'Estatut dels Treballadors.

El Suprem fa un tomb de 180 graus al que s'establia fins a la data i subratlla ara que "és palesa la voluntat inequívoca de l'empresa de concedir aquest benefici [...] fins al punt que cada any el departament de recursos humans elaborava la llista de beneficiaris i la remetia al departament comercial, que adquiria el producte i l'enviava al magatzem, s'informava al personal que ja estaven disposades les paneres i les recollien al magatzem de l'empresa, i el comitè d'empresa participava en l'elecció de la qualitat dels articles. El benefici es feia constar en l'oferta d'ocupació ". La panera, recull la sentència, tenia un valor de 66 euros.

Aquest dret no es veu afectat per una fusió empresarial, assegura la sentència: "Que Esmena es fusionés amb Mecalux no altera la naturalesa del benefici, el seu caràcter de condició més beneficiosa, ni permet que pugui ser suprimit de manera unilateral [...], per tant, s'han de respectar les condicions que tenien els treballadors fins que no es procedeixi a la subscripció d'un pacte col·lectiu que sigui més favorable o una modificació substancial de condicions de treball, o pacte".