La Sala Penal ha obert avui la causa penal al magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés. Diu que hi ha indicis de la comissió d'un delicte de l'article 153.1 i 3 del Codi Penal, que preveu maltractaments tants físics com psicològics. L'instructor serà el magistrat Andrés Martínez Arrieta.

La investigació s'obre després que la Sala Penal del Tribunal Suprem hagi analitzat la documentació que li va traslladar el jutjat d'instrucció núm. 7 de Majadahonda, i comprovar que hi podria haver els delictes que denuncia la Fiscalia.

Tant Fernando Valdés com la seva parella van negar els fets, però el Tribunal Suprem es basa en les declaracions de dos testimonis i les explicacions d'un dels agents que van actuar per obrir la investigació. Segons l'escrit judicial, aquestes declaracions "conformen una base indiciària suficient per descartar en aquest moment qualsevol decisió diferent a la incoació de diligències amb nomenament d'instructor, d'acord amb el torn prèviament establert, perquè aquest, amb llibertat de criteri, acordi les diligències necessàries per a l'aclariment dels fets i resolgui en el seu moment conforme preveu la Llei Processal penal ".

Seguirà ampliació