La Sala II del Tribunal Suprem (TS) ha demanat avui a la fiscalia que emeti un informe sobre si ha d'investigar o no el president del PP, Pablo Casado, per les presumptes irregularitats en el seu màster, cursat a la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid (URJC).

Fonts jurídiques han informat que es tracta de la primera decisió que ha adoptat la sala d'admissió de l'alt tribunal que, una vegada que rebi l'informe del Ministeri Públic, s'haurà de pronunciar sobre si obre o no una causa contra el líder del PP.

Segons informa El Independiente, el popular ha remès un escrit de 28 folis al Tribunal Suprem on defensa la seva innocència en el cas Màster. En les seves al·legacions, que van ser remeses aquest dimecres al tribunal, el diputat prova de desmuntar totes les acusacions. En el seu escrit, que ha estat enviat sense que el Suprem ho demanés, Casado explica que no va existir cap delicte.

La titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, va elevar la causa sobre el màster de Casado a l'alt tribunal perquè és aforat i no pot continuar practicant diligències que l'afectin. Aquesta jutgessa també investiga el màster de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i ha obert una peça separada per al cas del president del PP. 

Rodríguez-Medel demana que sigui el Suprem qui el citi com a investigat, qui li demani els treballs que diu que va aportar per aprovar el màster i l'ordinador on assegura que els va fer.