Els escons de Carles Puigdemont i Toni Comín al Parlament Europeu continuen vacants. Així ho ha confirmat aquest dijous el Tribunal Suprem, que ha rebutjat les mesures cautelaríssimes sol·licitades pels eurodiputats de Lliures per Europa contra l'acord de la Junta Electoral Central. Concretament demanaven la suspensió dels acords pels quals la JEC rebutjava l’acatament de la Constitució a distància, davant d’un notari belga, i que comunicava a l’Eurocambra que els seus escons quedaven vacants, juntament amb el d’Oriol Junqueras.

En el seu recurs, Puigdemont i Comín al·legaven especial urgència per la celebració del ple constitutiu del Parlament Europeu el pròxim dimarts a Estrasburg. Sostenien que, sense les mesures cautelars, podrien veure’s privats del seu dret a assistir a la cambra legislativa fins que es produeixi una sentència estimatòria.

 

Però la sala tercera del Tribunal Suprem no ho veu així. Sense anar més lluny contradiu la suposada urgència, subratllant que els acords de la JEC impugnats van ser adoptats el 20 de juny, però que no van presentar el recurs fins al 26 de juny. D’altra banda, tampoc no aprecia les circumstàncies per a suspendre els acords cautelarment sense escoltar la part contrària.

“El manteniment de l’efectivitat dels acords de la Junta Electoral Central recorreguts no crea una situació irreversible que exigeixi decidir ara sobre les pretensions cautelars presentades”, assenyala la interlocutòria, que conclou que “no es produiran perjudicis irreparables” per a Puigdemont i Comín.