El Tribunal Suprem assegura que la decisió de fixar per al 17 de setembre la vista sobre el recurs del president de la Generalitat, Quim Torra, contra la seva inhabilitació és un "acte aliè a les decisions processals" dels magistrats de la Sala del Penal.

Des del tribunal es va donar a conèixer fa unes setmanes que "previsiblement" la data de la vista serà el 17 de setembre i aquest assenyalament ja va donar peu a un recurs de la defensa del president.

Pretesa data

No obstant, l'Alt Tribunal es desentén d'aquesta previsió del calendari en l'escrit que ha fet públic aquest dimecres on inadmet a tràmit les recusacions de Torra contra onze magistrats en relació a la decisió sobre el ponent del seu recurs contra la inhabilitació. De fet, en aquest escrit es refereix a aquest calendari de setembre com a una "pretesa data d'assenyalament en la causa"

Manuel Marchena EFEManuel Marchena, president de la Sala Segona del Tribunal Suprem / EFE

Dubte sobre la imparcialitat

La defensa de Torra, que dirigeixen els advocats Isabel Elbal i Gonzalo Boye, va demanar l'abstenció en aquest cas de tots els jutges que van tenir alguna vinculació amb el judici al procés, però específicament del president d'aquell tribunal, Manuel Marchena, al qual atribueixen la responsabilitat que s'hagi assenyalat la data de la vista del seu recurs quan encara no hi ha un ponent assignat i passant per davant dels casos que té pendents el Suprem i que es remunten al 2018.

Tot plegat provoca, segons els advocats, "dubtes" sobre la imparcialitat de Marchena.

No obstant, en l'escrit d'inadmissió, el Suprem ha optat per desentendre's d'aquell calendari, sobre el qual no es dona cap mena d'explicació.