El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat un recurs de súplica en contra de l’anunci del Suprem que "previsiblement" la vista del judici sobre la seva inhabilitació es fixarà per al 17 de setembre. El Tribunal va fer aquest anunci a través d'un Whatsapp dijous passat.

Aquesta vista del dia 17 de setembre hauria de servir, segons la previsió del Tribunal, per resoldre el recurs de Torra contra la sentència del TSJC que el va condemnar a un any i mig d'inhabilitació per no retirar el llaç groc de la Generalitat.

Després de recordar que no se’ls ha fet cap mena de notificació en relació a aquest tema i que aquesta comunicació per whatsapp “no té avui dia sosteniment legal”, el recurs de la defensa de Torra reclama que es deixi sense efecte aquest assenyalament i que el procediment sobre la seva inhabilitació es faci “amb estricte respecte al corresponent torn”.

El text recorda que encara hi ha recursos pendents d’anys anteriors i un “nombre elevat” dels corresponents a l’any 2020: “El present recurs és el 203/2020 la qual cosa, per lògica, indica que només l’any 2020 existirien uns altres 202 recursos previs al present”.

La defensa de Torra, que dirigeixen Isabel Elbal i Gonzalo Boye, adverteixen que “semblaria que existeix un especial interès pel que fa la celeritat amb que es pretén resoldre aquest recurs com si requerís major urgència que tots els altres pendents de resoldre”.

En aquest punt el text cita el rei emèrit Joan Carles I, quan va assegurar que la Justícia és igual per a tots, i reclama que no només ho ha de ser sinó també semblar-ho. Davant d'aquesta constatació i amb l'objectiu de no vulnerar els drets al jutge imparcial, procés degut i igualtat davant de la llei reclama que s’hauria de tramitar el recurs respectant el “corresponent torn d’assenyalament.

“El present recurs es presenta ad cautelam davant del supòsit que, en el marc de la nova normalitat, o com a via d’agilització de la Justícia, les notificacions a través de missatgeria de Whatsapp i mitjans de comunicació arribin a adquirir caràcter de notificació de deguda forma”, assenyala el text amb certa ironia.

La defensa de Torra adverteix a més que resulta "com a mínim sorprenent” que s’hagi pogut establir ni tan sols una data temptativa per a la celebració de la vista atès que encara hi ha pendent el pronunciament de les parts sobre l’abstenció del ponent designat pel Suprem, Miguel Colmenero. Ni la defensa ni el fiscal han dit la seva al respecte.

“Sense que s’hagi resolt qui serà definitivament el ponent de l’admissió o inadmissió a tràmit del present recurs resulta com a mínim curiós que ja hi hagi prevista una data per a la celebració de la vista”, adverteix.