El funcionament ha estat l'habitual, el mateix que se segueix contra l'independentisme. Aquest cap de setmana va filtrar-se la sentència a la dreta mediàtica, en aquest cas a OkDiario. Aquest dilluns, el Tribunal Suprem ho ha confirmat oficialment: ratifica la condemna contra la portaveu de Podemos, Isa Serra, per intervenir en un desnonament. Se l'acusa d'"atemptat contra l'autoritat" per haver intervingut en un llançament que va acabar en aldarulls. L'alt tribunal manté els 19 mesos de presó i inhabilitació. Els vídeos mostren com Serra s'allunyava justament dels aldarulls.

Segons ha informat oficialment aquest dilluns, la sala segona ha confirmat la condemna d'un any i set mesos contra l'exdiputada d'Unidas Podemos a l'Assemblea de Madrid "per un delicte d'atemptat per la seva participació en uns incidents amb la Policia Municipal de Madrid el 31 de gener del 2014 després de produir-se un desnonament". D'aquesta manera, el Tribunal Suprem desestima el recurs de casació d'Isa Serra. També va ser condemnada per un delicte lleu de lesions i un delicte de danys al pagament de multes de 1.200 euros. Totes les penes es mantenen.

 

Així, es ratifica la sentència en primera instància del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. La sala civil i penal la va considerar responsable de proferir insults, donar empentes i llançar objectes contra membres dels cossos de seguretat durant la protesta contra un desnonament al barri de Lavapiés de Madrid. Sempre segons la sentència del TSJM, Serra suposadament hauria insultat a una agent de la Policia Municipal de Madrid dient-li "cocaïnòmana, mala mare, filla de puta". A una altra agent suposadament li hauria dit "filla de puta, zorra, puta, que et folles tots els policies municipals".

I el Suprem ratifica aquesta versió. En la seva sentència, la sala segona assegura que Isa Serra estava "inserida voluntàriament" en un grup que va llançar objectes cap a la Policia Municipal de Madrid. I els fa responsables a tots d'aquella acció: "Encara que no estigués planificada, no permet discriminar entre uns i altres". I prossegueix en aquesta línia: "Cadascú llançava el que podia (fruites o papers, potser per no trobar un altre efecte a disposició o altres objectes més perillosos), però en tot cas amb la seva acció assumia i donava suport a l'actuació".

Isa Serra va ser la cap de llista d'Unidas Podemos a l'Assemblea de Madrid a les eleccions del 2019 i la número dos a les del maig d'enguany. No obstant això, i a l'espera de la sentència del Suprem, va renunciar a l'acta de diputada. Però continua amb càrrecs orgànics dins del partit. Després d'assumir la direcció de Podemos, la secretària general Ione Belarra l'ha confirmat com a coportaveu de la formació.

A Estrasburg

En roda de premsa aquest migdia, la mateixa Isa Serra ha avançat que recorrerà davant del Tribunal Europeu de Drets Humans el que considera una "sentència injusta" i "enormement decebedora" que ratifica una condemna "sense proves" i amb "acusacions falses". En aquest sentit, ha sentenciat, "un cop més Europa deixarà en evidència la justícia espanyola".