Aquest dijous el tribunal Suprem haurà de decidir si el videpresident en funcions, Oriol Junqueras, pot sortir o no de la presó. La decisió pot ser clau de cara a la formació del nou govern després de les eleccions del 21-D. Si queda en llibertat, i amb Carles Puigdemont a l’exili, el líder d’Esquerra es podria postular com a candidat a president.

Però El Periódico matisa aquest dimarts que la sortida de Junqueras d'Estremera els propers dies és “altament improbable”.

El rotatiu cita fonts del Tribunal i explica que és molt poc habitual que un jutge revoqui les mesures cautelars quan els advocats hi presenten apel·lacions. Dijous la sala segona del Suprem ha de resoldre el recurs que van presentar els advocats de Junqueras contra la interlocutòria de Pablo Llarena del 4 de desembre, que mantenia a la presó provisional el líder d’Esquerra i el conseller en funcions d'Interior, Joaquim Forn. El magistrat argumentava que hi havia risc de reiteració delictiva i de destrucció de proves.

Qui resoldrà aquestes al·legacions és Alberto Jorge Barreiro, un magistrat que forma part de l’associació Jutges per a la democràcia.