El Tribunal Suprem (TS) ha ajornat la citació judicial de la diputada d'ERC Meritxell Serret perquè està confinada en ser contacte estret d'una persona positiva de la Covid-19. Així ho ha comunicat ERC, que ha exposat que el tribunal encara no ha planificat una nova data per a la compareixença de la diputada.

El TS va fixar inicialment aquest dijous 8 d'abril quan Serret es va personar davant l'ens després d'haver estat tres anys residint a Bèlgica. Els republicans han recordat que Serret va decidir "retornar de l'exili" per ser diputada al Parlament i seguir la seva "lluita antirepressiva des de Catalunya".

El retorn

L'11 de març, el dia abans de la constitució del Parlament de Catalunya, l'exconsellera d'Agricultura Meritxell Serret, que va obtenir un escó per Lleida al Parlament per Esquerra Republicana a les eleccions del 14-F, va decidir tornar del seu exili a Brussel·les per seguir fent política des de Catalunya. Per això, per sorpresa, es va presentar voluntàriament al Tribunal Suprem. 

Acompanyada del seu advocat, Serret, que fins fa un mes era la delegada del Govern a la capital belga, va comparèixer davant del tribunal que va jutjar i empresonar els seus companys de govern. I va quedar en llibertat. De fet, sobre ella no hi havia ordre de detenció europea. 

Els delictes pels quals se la va processar van ser malversació de fons públics i desobediència. L'alt tribunal argumenta que com que no s'ha atribuït cap despesa concreta per a l'organització del referèndum al departament que ella comandava i tenint en compte que a la resta de consellers en la seva mateixa situació —Mundó, Borràs i Vila— se'ls va absoldre del delicte de malversació —que és el que pot comportar penes de presó—, no la van detenir.

Tot apunta que Serret s'acabarà enfrontant a un judici per desobediència. La pena prevista per a aquest delicte és una multa i una possible inhabilitació per a l'exercici de càrrec públic de fins a dos anys.