L'ANC ha posat en marxa la seva campanya internacional pel judici al procés. Aquest dissabte han començat les manifestacions que l'entitat sobiranista ha convocat a 28 ciutats europees i tres d'americanes

Aquest matí s'han fet concentracions a Alemanya i Còrsega. En concret, desenes de persones s'han mobilitzat a Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, Colònia, Ajaccio i Bastia. 

L'Assemblea ha iniciat aquesta campanya internacional per denunciar la "persecució i la repressió" que exerceix l’Estat espanyol "contra Catalunya i els seus ciutadans" precisament per haver exercit el dret a l’autodeterminació. La campanya combinarà manifestacions, suports i materials gràfics, com pancartes tanques publicitàries a ciutats europees, i també continguts audiovisuals

A Còrsega, hi ha hagut concentracions a Ajaccio i Bastia davant la prefectura del govern. S'han penjat llaços grocs a cada una de les delegacions i una pancarta que demanava la llibertat dels presos.  

Des del Comitè Solidari Còrsega - Catalunya, la portaveu, Marie-Pascale Castelli, ha recordat que "la societat civil va ser reprimida per la policia amb una violència poc freqüent" i que els delictes dels quals s'acusa els líders independentistes, com el de rebel·lió "per utilitzar violència, són una mentida". 

A Frankfurt, la mobilització ha començat a les 16.00 hores a la font de Brockhaus-Brunnen. Desenes de persones s'han manifestat amb una pancarta en què deia Llibertat presos polítics catalans i han instal·lat un estand amb informació sobre la campanya Make a Move

A Hamburg, de 10.00 a 14.00 s'ha instal·lat un penell a Jungfernstieg que reproduïa la repressió policial de l'1-O. 

A Munic també han reivindicat el dret a decidir i la llibertat dels presos. L'ANC ha fet una convocatòria a les 12 del migdia a Marienplatz i una cinquantena de persones han denunciat "la justícia polititzada de l'Estat" amb els ulls posats al judici del procés. 

La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, ha participat a la presentació del documental L'ANC, una assemblea ciutadana catalana a Tolosa de Llenguadoc i s'ha reunit amb diversos representants europeus del Llenguadoc per parlar de la situació a Catalunya i definir els principis del moviment independentista català a Occitània.

Les mobilitzacions internacionals continuaran el cap de setmana vinent a la resta de ciutats europees. A més de les convocatòries a Mèxic i Washington, hi haurà concentracions a Brussel·les, Londres, Ginebra, Bilbao i Edimburg, entre d'altres. 

En aquest mapa es poden consultar les ciutats, l'hora i el lloc de cada convocatòria: