Manuel Valls ha revelat aquest diumenge que té un suport francès per aconseguir ser alcalde de Barcelona. Es tracta del suport del president, Emmanuel Macron, qui li va prometre que l'ajudaria a fer-se amb l'alcaldia de la capital catalana. 

"Quan li vaig dir que havia decidit ser candidat em va dir que m'ajudaria", ha explicat Valls en una entrevista al canal France 2. El que va ser cap de govern durant la presidència del socialista François Hollande (entre març del 2014 i desembre del 2016) ha insistit en la seva proximitat política amb l'actual cap de l'Estat francès i el seu interès a que tingui èxit. En aquest sentit, ha assenyalat que "la lluita" en què està embarcat Macron "dels progressistes contra els nacionalistes" és també la que ell mateix portarà a terme a Barcelona.

Preguntat per les seves declaracions sobre el fet que defensaria a la selecció espanyola en una eventual confrontació amb França, Valls s'ha defensat puntualitzant que les va fer "amb un gran somriure". "Qui pot qüestionar el meu patriotisme?", ha afegit.

Pel que fa a les crítiques que ha rebut dels principals dirigents dels partits de l'esquerra francesa, l'alcaldable ha considerat que en política a vegades "falta una mica d'elegància" i ha recordat que va governar en moments "particularment difícils".