El diari britànic The Sunday Times ha protagonitzat un nou cas de difusió internacional de la judicialització del procés de Catalunya. En concret, la periodista Hazel Shearing s'ha fet ressò de la investigació que l'Audiència espanyola manté sobre el regidor de Capgirem Vic, Joan Coma Roura, per "cridar a la desobediència de manera col·lectiva" i incitar a la sedició.

Per posar-ho en context, la periodista recorda les declaracions de Coma al voltant de la detenció i l'interrogatori: "Només vaig dir que per fer una truita s'han de trencar els ous" o "Em van preguntar quatre o cinc vegades que si per trencar un ou fa falta l'ús de la violència o la força. Tota la meva vida he estat en contra de qualsevol tipus de violència. No vaig fer res malament". Coma s'enfronta a una pena de presó de fins a vuit anys i, de moment, té el passaport confiscat. "No va imaginar mai que un dels seus discursos el portaria a una sala de justícia de Madrid acusat d'incitar a la sedició", afegeix Shearing. 

Després de relatar el cas del regidor de Capgirem Vic, la periodista posa de manifest que no és l'únic càrrec que es troba en una situació així. A tall d'exemple, també cita el judici pel 9-N contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas. Alhora, també deixa constància que hi ha 300 processos oberts contra ajuntaments per posar estelades o finançar entitats sobiranistes. Tot plegat, pocs mesos abans del referèndum.