Súmate ha demanat als grups independentistes del Congrés, ERC i el PDeCAT, que "de cap manera" aprovin els pressupostos de l'Estat. En un comunicat d'aquest dijous a la tarda, l'entitat de castellanoparlants independentistes defensa que no es donen les condicions per poder donar suport als comptes espanyols.

Súmate considera que el govern de Pedro Sánchez no ha fet cap gest cap a la defensa dels "presos polítics" ni ha ofert cap proposta política per solucionar el conflicte. "No hi pot haver un 'sí' sense tenir en compte aquestes condicions, que fins ara no s'han donat", subratlla l'organització que presideix Montse Sánchez.

"Els pressupostos són importants i haurien de ser pactats sempre, però el pacte requereix condicions de totes dues parts, i trobar una solució política al conflicte català que acabi en un referèndum pactat i un gest important a nivell judicial perquè els nostres presos polítics i exiliats quedin absolts totalment són les condicions infranquejables per a Súmate, perquè l'independentisme pugui votar a favor dels pressupostos generals de l'Estat", afirmen.