Després que ahir la número u de la llista del PSC per Barcelona a les eleccions generals del 20D, Carme Chacón, demanés als immigrants que "ens ajudeu a fer front a l'independentisme separador", aquest dijous Súmate li ha demanat que rectifiqui la seva acció de dirigir-se a ells per frenar el procés.

"Mostrem públicament la nostra decepció davant d'un discurs etnicista que crèiem superat ja al segle XXI", s'han lamentat al comunicat i han manifestat que "Catalunya és, ha sigut i sempre serà una terra d'acollida amb ànim de progrés per treballar junts cap a un estat socialment just i políticament net".

Súmate no entén que la candidata socialista qualifiqués d'"irresponsables" a qui està tirant endavant el procés i encara menys que digués que "han decidit que el futur de Catalunya passa per posar-li tanques amb la resta del món" perquè és "algú que diu treballar per la unitat". Davant d'això, li han fet saber que "aquest procés s'ha constituït des del carrer i amb gent d'orígens molt diferents" i li han exigit que "no utilitzi la immigració per guanyar vots".