El sumari de l'operació Judes, al qual ha tingut accés ElNacional.cat, i que acusa de terrorisme nou membres dels CDR, set dels quals estan a la presó, reprodueix converses telefòniques dels processats en què surten Jaume Alonso-Cuevillas, Albano Dante Fachin i Bea Talegón.

És Ferran Jolis qui els cita en una conversa telefònica amb la seva parella, on es queixa que ningú fa res, referint-se als partits de Govern, ERC i JxCat. I arran d'aquesta queixa, insisteix que cal fer una reunió amb Quim Torra. Jolis concreta que el dispositiu de comunicació té un cost de 6.000 i apel·la a una reunió amb el president de la Generalitat i el CNI català. I és aquí on cita Cuevillas, Dante Fachin i Talegón. 

Pregunta a la seva parella si sap qui és la Bea Talegón, li explica que ell li portava la seguretat, que aquesta i el "presi" van rebre diverses amenaces i que ell els va localitzar a partir d'unes imatges i uns continguts: "El localitzem, Ministeri de l'Interior, val, denunciarem, amb el Cuevillas, tres vegades, per darrere".

A partir d'aquí, la història es va complicant. I apareix en la conversa una persona que diuen que pertany a Anonymous i que està en contacte amb la Bea Talegón: "Aquesta persona va trucar a Talegón per explicar-li alguna cosa (no especificada), que Talegón va parlar amb Ferran per saber si el coneixia, que ella només es fiava d'ell i que li gestionés el que aquesta persona li explicava, però que al final res. Ferran explica que s'està jugant el cul perquè si l'enxampen, li fotran terrorisme i banda organitzada, es justifica dient que no fa delictes de sang ni amenaces, però que a vegades sí que travessa la línia".

 

 

En la mateixa conversa, però uns minuts més endavant, Ferran Jolis explica a la seva parella que ha treballat per a Albano Dante Fachin de Podemos donant consells de ciberseguretat: "Ferran explica que amb Albano Dante Fachin de Podemos li va demanar que li donés formació a tots els seus cercles, perquè està muntant una cosa anomenada "alternativa", però no especifica saber molt sobre això. Que Ferran li va dir que sí, però que ho fiqués en pressupostos. Explica que ha anat per tot Catalunya donant formació als CDR, que l'última va ser a la Vall d'Aran, que a ell en arribar li van dir que es quedarà en un hostal d'un dels CDR, que no li registrarien l'hostalatge i que ho tenia tot pagat, que ell tot el que fa ho fa de forma clandestina".