Catalunya en Comú ha arribat a un acord bilateral amb Sumar amb l'objectiu de "refermar" el seu compromís amb el partit que lidera Yolanda Díaz. En roda de premsa, la coordinadora de Catalunya en Comú, Candela López, ha defensat que amb aquest acord s'aconsegueix "ser el referent" de Sumar a Catalunya i, alhora, "continuar sent un espai propi". El pacte també preveu la participació dels comuns als òrgans de Sumar. Gerardo Pisarello i Candela López formaran part del grup executiu. I també participaran del grup coordinador: Joan Mena, Aina Vidal, David Cid, Adrià Alemany i Gemma Tarafa. No han explicat més detalls de l'acord perquè, segons han dit, està pendent de firmar-se.

Candela López ha assegurat que Podem Catalunya ha decidit no formar part d'aquest procés. "Qui ha entrat en aquesta deriva de trencament ha estat Podem. Trencant el grup parlamentari al Congrés, no anant a les eleccions gallegues... Mai s'ha dubtat de la nostra actitud en pro d'un projecte unitari en l'àmbit català", ha defensat. Així i tot, també ha apuntat que hi ha membres de Podem que estan participant de l'espai dels comuns com a "esquerra transformadora de Catalunya".

La línia vermella del Hard Rock per al pressupost

En el marc de les negociacions dels pressupostos de la Generalitat del 2024, Mena ha avisat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que "arxivar per sempre" el Hard Rock és la "condició mínima" per començar a parlar dels pressupostos del 2024. D'aquesta manera, ha descartat acceptar una moratòria del projecte amb motiu de la sequera. En roda de premsa, Mena també ha afegit que, per tenir el suport dels comuns, el Govern ha de fer un "salt qualitatiu" en habitatge i marcar com a prioritats la sanitat, l'educació i la transició ecològica. "Qui té la decisió sobre la seva teulada és el Govern d'Aragonès, que ha de decidir què vol fer", ha conclòs.

El portaveu dels comuns al Parlament, David Cid, també ha anat en aquesta línia aquest matí i ha instat Esquerra Republicana a atrevir-se a dir 'no' al PSC pel que fa a les condicions per aprovar pressupostos. "Estem en un país en el qual el cap de l'oposició es pensa que és el president de la Generalitat i en què el president de la Generalitat no exerceix les seves funcions", ha lamentat en una entrevista a RTVE. Cid ha defensat que tirar endavant el planejament urbanístic del Hard Rock és una "decisió política" i no administrativa, com defensa el Govern.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!