La coalició entre el Partit Popular i Ciutadans per a les eleccions del 5 d'abril a Euskadi no sumaria, sinó que restaria, amb una pèrdua de fins a cinc escons, segons una estimació electoral elaborada pel gabinet demoscòpic Key Data per al diari 'Público'.

Segons l'esmentat estudi, si en l'actualitat el PP compta amb 9 diputats en el parlament basc -i Cs, cap-, l'efecte de la coalició suposaria obtenir tan sols cinc diputats, un resultat molt contrari a l'esperat.

En percentatges, baixaria del 12 per cent de vots de 2016 (10% de PP i 2% de Cs) a només un 7% en les pròximes eleccions.

estimacion publico eleccions basques

Estimació del diari Público

L'estudi, que ha avaluat tots els sondejos publicats des de la convocatòria electoral arriba a aquesta conclusió i considera que entre els dos partits arribarien fins als 75.000 vots mentre que el 2016 ambdues forces, per separat, van sumar 130.000 sufragis.

Sempre segons aquesta estimació, el PNB guanyaria les eleccions i passaria de 29 escons a 31, mentre que en segona posició quedaria Eh Bildu, que també augmentaria el seu nombre de diputats, passant de 17 a 19.

Per la seva part el PSE passaria de 9 a 12 escons, mentre que Unidas Podemos cauria d'11 a 8. Per la seva part, Vox no obtindria cap escó, malgrat obtenir uns 23.000 vots (un 2,2%), una cosa que en tot cas, minvaria encara més les possibilitats d'un bon resultat per a PP+Cs.