El fiscal suís Yves Bertossa segueix la pista de la fortuna oculta de Joan Carles I a Suïssa. El fiscal investiga una transferència de 3,5 milions d’euros des del compte suís del rei emèrit al banc Mirabaud, a un compte de l’advocat Dante Canónica a les Bahames, i la destinació finals d’aquests diners. Vol esbrinar si van anar a parar a altres comptes amb titulars desconeguts, segons informa El País.

El fiscal de Ginebra ja ha determinat la destinació de bona part dels 65 milions d’euros que l’emèrit tenia al seu compte de la Fundació Lucum. Almenys 50 milions van anar a parar a comptes de l’examant del monarca, Corinna Larsen, a qui li van ser transferits el juny del 2012. Hi va haver, però, una transferència de 3,5 milions a un compte de Canónica a Nassau (Bahames).

larsen corinna GTRES

Corinna Larsen está sent investigada per la fiscalia suïssa per blanqueig de capitals. Foto: GTRES

Corinna diu no saber-ne res

Preguntat per aquest moviment de capitals, Canònica va declarar al fiscal que tenia regularitzada la seva situació amb Hisenda. De la seva banda Corinna Larsen va assegurar a Yves Bertossa que no havia estat informada d’aquesta transferència al secretari de la Fundació Lucum.

Tan Canónica com Arturo Fasana, que gestionava la fortuna de Joan Carles a Suïssa, cobraven els seus honoraris a través del compte de la Fundació Lucum. Ho van fer entre el 2008 i els 2012, quan va ser tancat. El fiscal vol saber si aquests 3,5 milions van anar a parar, a través de Canónica a altres persones, la identitat dels quals es desconeix.

El fiscal Bertossa investiga Canónica, Fasana i Corinna Larsen per un delicye de blanqueig de capitals. Les seves investigacions van destapar la fortuna que el rei Joan Carles amagava a Suïssa:  almenys 65 milions de d'euros provinents, segons ell, d'un regal del rei saudita. Tots els indicis apunten que es tracta d'una comissió per la concessió de les obres de l'AVE a la Meca.

Foto principal: El rei Joan Carles I en actitud distesa. Foto: GTRES