El Süddeutsche Zeitung de Munic, considerat el segon diari alemany, ha explicat avui en una informació sobre la taula de diàleg entre el govern català i l'espanyol, com el president Pedro Sánchez pot aconseguir que l'independentisme perdi la majoria al Parlament en les futures eleccions: Si tira endavant el diàleg, creu que una part de l'independentisme es despenjarà i abraçarà les tesis autonomistes.

"Els electors amb un plantejament compromès van fer guanyar als independentistes una feble majoria d'escons al Parlament autonòmic de Barcelona en les darreres eleccions. Si Pedro Sánchez aconseguís apaivagar aquests votants reivindicatius amb la seva via de diàleg, els independentistes perdrien la seva majoria", assenyala convençut el diari.

Süddeutsche

El Süddeutsche titula no obstant que el diàleg és "controvertit", perquè topa amb el rebuig frontal de l'oposició espanyola, és a dir, el PP, Cs i no cal dir Vox. "El president Pedro Sánchez ha estat durament atacat per l'oposició conservadora per rebre el president català, Quim Torra, amb un protocol com el que està previst per als caps d'Estat estrangers", recorda.

Apunta que Sánchez té altres objectius a curt termini en els contactes amb el govern català, i és aconseguir suport per aprovar els pressupostos general, mentre obre una bretxa a l'executiu català. Recorda que JxCat, dirigida per Carles Puigdemont i Torra, "vol la independència", i que ERC "està més disposada a comprometre's" amb el diàleg amb el PSOE.