El curtmetratge Suc de Síndria, de la fotògrafa i cineasta barcelonina Irene Moray (1992), ha guanyat aquest dissabte al Festival Internacional de Cinema de Berlín una nominació als Premis del Cinema Europeu, que tindran lloc el 7 de desembre a la capital alemanya.

La cinta, estrenada a la secció ‘Short films’ de la prestigiosa Berlinale, parla amb una mirada esperançadora de la superació de l'abús sexual, un tema que el guardó pot ajudar a "visibilitzar encara més", segons ha explicat Moray. 'Suc de Síndria', el segon treball de la jove cineasta, està protagonitzat per Elena Martín (l'actriu i directora de 'Julia Ist') i Max Grosse (que també ha participat a 'Julia Ist', entre d'altres).

Moray ha expressat l'emoció de tot l'equip del curt en rebre la distinció. "Estar a la Berlinale ja era un premi, però ara que ens dediquin aquesta atenció ens fa molta il·lusió i estem molt agraïts", ha celebrat la cineasta. A més, rememorant amb estima els quatre anys que va viure a Berlín, Moray ha recordat que participar d'aquest certamen era per a ella "un somni", tot remarcant que és "un orgull" la bona acollida que ha tingut la seva cinta per part del jurat.

Moray es mostra ambiciosa de cara al futur i ha explicat que ja prepara el guió d'un futur llargmetratge. Mentrestant, però, assegura que seguirà fent de fotògrafa.

'Suc de Síndria', de Distinto Films, narra la història de la Bàrbara i el Pol durant les seves vacances. Al mig de la naturalesa, amb els seus amics, troben un espai tranquil on gaudir de la seva intimitat. Amb el suport de la seva parella, la Bàrbara anirà tancant velles ferides causades per un episodi d’abús sexual, recuperant la confiança i tornant a gaudir de la seva sexualitat.