La nova directora de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Maite Masià, ha destituït fulminantment la cap de gabinet de l'Oficina. Masià està en el càrrec de manera interina, després de la destitució de De Alfonso arran la publicació de les converses amb el ministre Jorge Fernández, i a l'espera que es concreti el nomenament del substitut. Tot i aquesta interinitat, Masià ha fulminat la fins ara cap de gabinet d'OAC, Assumpció Riba, crítica amb la gestió de De Alfonso per les converses, segons publica el diari Ara.

Riba treballava a Antifrau des del 2015 i no va rebre cap justificació que argumentés els motius del seu cessament. Segons ha explicat Riba a l'Ara, "ha estat una decisió arbitrària de la directora, un cop de força", ja que defensa que no ha tingut cap problema amb Masià ni amb cap altre responsable de l'Oficina que expliqui la destitució.

La cap de gabinet s'havia distanciat de l'exdirector de l'Oficina, per les converses entre l'exdirector i el ministre on conspiraven per trobar draps bruts als partits independentistes catalans. Riba hauria recomanat en aquell moment a De Alfonso que dimitís. L'ex director d'antifrau, però, no va dimitir i va acabar essent destituït pel Parlament amb els vots a favor de tots els partits de l'hemicicle menys el Partit Popular (PP).