La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha anunciat que presentarà la proposta d'un nou referèndum sobre la independència del país "les pròximes setmanes". Sturgeon ho ha anunciat en la sessió de control del Parlament escocès, en resposta a una pregunta dels Verds sobre la situació creada al Regne Unit després de la derrota de la proposta del govern britànic sobre el Brexit. Escòcia és partidària de mantenir-se dins la UE, i d'aquesta manera es va expressar en la consulta del Brexit.

Sturgeon es va reunir a principi de setmana amb la primera ministra britànica, Theresa May, però no ha volgut aclarir si van parlar de la independència d'Escòcia. "La primera ministra sap molt bé el meu punt de vista sobre la independència. Jo hi dono suport i crec que, com més aviat Escòcia sigui independent, serà millor per a tothom. Naturalment, les pròximes setmanes encara hauran de passar coses sobre el Brexit, però soc franca: els arguments a favor de la independència i el suport a la independència creixen cada dia que passa", ha afirmat.

Sturgeon s'ha mostrat convençuda que quan els escocesos puguin votar novament sobre la independència el país optarà pel sí.