La plataforma Stop Jocs Olímpics ha tornat a demanar la retirada de la candidatura, i més avui que el Govern ha decidit ajornar la doble consulta que estava prevista pel 24 de juliol. Inicialment la plataforma del Pirineu havia carregat contra aquesta consulta per fer-se en període estival i també per dur-se a terme sense aportar tota la informació a la ciutadania, i ara que s'ha posposat, el seu portaveu Bernat Lavaquiol considera que el projecte fa aigües: "No hi ha acord polític ni pau social".

 

El portaveu de la plataforma opositora s'ha traslladat avui fins al Parlament de Catalunya per reaccionar a la roda de premsa que ha fet la consellera Laura Vilagrà, en la qual ha explicat que s'ajorna la consulta per respecte a la ciutadania ja que el projecte encara no està tancat. Per Lavaquiol, aquesta marxa enrere "demostra la falta de projecte de la Generalitat per la candidatura olímpica, i també la manca de planificació per al futur del Pirineu i les comarques de muntanya". Per això ha reclamat a l'executiu que abandoni el projecte "que ja va néixer fracassat", i que treballi per solucionar els problemes del Pirineu: "La recepta és molt fàcil. Planificació econòmica, dotar les comarques de muntanya i treballar pel futur". 

Lavaquiol ha volgut recordar la manifestació del passat 15 de maig a Puigcerdà, "la manifestació més gran de la història arreu del món en contra d'una candidatura olímpica", i ha carregat contra la consellera Vilagrà de no haver fet una valoració política d'aquesta acció: "No s'ha dignat ni a fer una trucada. Tot el que ha fet ha estat intentar vincular Stop Jocs Olímpics amb la CUP", ha sentenciat Lavaquiol, que ha recordat al Govern que a la manifestació hi havia càrrecs electes de la CUP, però també d'ERC i Junts. Sobre els desacords entre Catalunya i l'Aragó i el paper del Comité Olímpic Espanyol, ha assegurat que la Generalitat segueix punt per punt el que marca l'agenda del 'reencuentro': "El Govern continua submís a les demandes del Comitè Olímpic Espanyol i a l'agenda del reencuentro"

Consulta a la tardor

Aquest divendres el president Pere Aragonès havia de signar el decret de convocatòria de la doble consulta on participaran l'Alt Pirineu i l'Aran, però també el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès. A hores d'ara no hi ha nova data, però des de l'Executiu han assegurat que serà a la tardor, i també s'han mostrat convençuts que el projecte tirarà endavant malgrat els intents de l'Aragó de boicotejar el projecte: "Estem preparats per acollir uns Jocs Olímpics d'Hivern", ha dit la consellera, que ha descartat que aquest canvi en la data de la consulta condemni el projecte a passar a l'any 2034, ja que el Comitè Olímpic Internacional prendrà la decisió el maig de l'any que ve: "Tenim temps suficient".