Si durant l'esclat de les protestes postsentència de l'octubre passat, de la mà del Tsunami Democràtic va fer fortuna el lema 'Spain, Sit and Talk', ara que el govern PSOE-Podemos sembla haver accedit a seure, aquella campanya ha mutat. Amb l'objectiu que més enllà de parlar les converses donin fruits, l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya ha presentat la iniciativa 'Spain, Talk & Move'.

Segons han explicat els seus impulsors, la finalitat principal que persegueixen és "fer pressió pública perquè la taula bilateral entre governs sigui efectiva". Defensen que en aquest espai s'ha de poder parlar d'autodeterminació, amnistia, fi de la repressió i recuperació de drets socials. 

Com ho faran? Doncs la seva intenció és implicar càrrecs electes de totes les institucions, tant si són al govern com a l'oposició. La idea és traspassar les fronteres catalanes i aconseguir que el missatge cali arreu d'Espanya, perquè els electes de l'Estat "formin part de la solució". Al llarg dels propers dies s'aniran presentant les accions concretes, que inclouran viatges, enviaments de cartes a personalitats destacades demanant-los que s'impliquin i difusió de continguts a través de les xarxes socials. 

En paral·lel, l'Associació de Municipis per la Independència ha emprès la campanya 'Catalonia Democracy in Danger'. Es basa en la distribució de desplegables on de manera esquemàtica s'hi resumeixen els drets vulnerats a Catalunya durant els últims cinc anys. El material -que s'ha elaborat en català, castellà, anglès i francès- es farà arribar a diverses capitals mundials i a les cent ciutats més grans que no siguin capital de país. 

Totes dues campanyes s'han presentat conjuntament i funcionaran de manera complementària.