L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, que va renunciar al seu escó al Congrés, s'ha reincorporat a la feina que tenia abans de formar part de l'Executiu de l'Estat. Després d'abandonar el govern espanyol en perdre la moció de censura, Rajoy treballa ara al Cos de Registradors de la Propietat, on té una plaça a Santa Pola (Alacant).

Tal com va informar El Español, els honoraris actuals d'un registrador de propietats s'apropen als 15.000 euros al mes, treballant tan sols cinc hores diàries (de nou del matí a dues). Tanmateix, Mariano Rajoy és el cap de registres i, per tant, el seu sou és major. D'aquesta manera, l'expresident espanyol guanyaria com a mínim uns 15.000 euros mensuals, en funció de la seva activitat mensual, que podrien arribar a ser 30.000 o 40.000.

A aquesta plaça s'hi accedeix a través d'una oposició pública que Rajoy va obtenir l'any 1978, tan sols un any després de llicenciar-se en Dret. Aquest fet ha estat objecte de controvèrsia i de rumors sobre possibles favors. Rajoy va romandre al capdavant del RP de Santa Pola només dos anys, del 1987 al 1989 i no hi va tenir mai casa, vivia a un hotel d'Alacant. Ara, la plaça és seva fins que es jubili, i ara té 63 anys.