Comencen a conèixer-se detalls sobre el futur del fins ara cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, després que sortís 'malparat' del fracàs absolut del PP a les eleccions del 21-D i anunciés que se n'anava a Nova York per ser ambaixador davant de l'ONU.

Segons publica avui El Español, Moragas passarà de cobrar 115.750 euros anuals a guanyar-ne 200.000. I no només això. També tindrà un habitatge de luxe totalment gratuït perquè el cost corre a càrrec del govern de Mariano Rajoy. Segons aquesta informació, el sou base de Moragas serà de 70.168 euros, però a aquests diners s'hi han de sumar tota la resta de complements fins a arribar als 200.000 euros. Només l'ambaixador a l'Argentina, el del Marroc i el de Londres cobren més que ell.

El nou ambaixador espanyol davant l'ONU té previst traslladar-se a Nova York amb la seva dona i les seves dues filles —a qui també pagarà el bitllet d'avió i totes les despeses de transport l'Estat espanyol—, però no ho farà fins a finals de gener, quan el president espanyol anunciï qui en serà el successor i facin el canvi de carteres.

Ara bé. El diari citat també assenyala que podria ser que Moragas encara cobrés més perquè, segons fonts consultades, hi ha qui apunta que s'acostaria als 300.000 euros; tot dependrà del que gasti, també, la seva família.