Ha estat un divendres al matí mogut a la presó. L’escenari era Soto del Real, però la mirada estava posada a l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta tarda hi ha prevista una reunió a tres bandes, amb Ernest Maragall, Elsa Artadi i el pres polític Quim Forn. És per això que han mantingut trobades prèvies per a preparar el terreny. Tant Maragall com Artdadi s’han mostrat confiats que estan en el bon camí per governar Barcelona, malgrat l’oferiment de Manuel Valls a Ada Colau.

En primer lloc, després de visitar Carme Forcadell i Dolors Bassa, Ernest Maragall s’ha trobat durant 40 minuts amb Oriol Junqueras a Soto del Real. Al mateix temps, Elsa Artadi mantenia una altra trobada de treball amb Joaquim Forn. A les cinc de la tarda, Maragall, Artadi i Forn s’asseuran al voltant d’una mateixa taula per a començar a concretar les negociacions.

A la seva sortida de la presó, l’alcaldable d’ERC s’ha mostrat convençut que serà alcalde de la capital. “Els resultats del 26 de maig és el que em diuen”, ha justificat. En aquest sentit, ha defensat que “tenim àmplies possibilitats de coincidència”, amb JxCat i BComú, i que es tracta de dialogar “sense cap tipus d’apriorisme” i "amb discreció".

El dirigent republicà ha fet servir expressions com “raonablement esperançats” o “una dosi d’expectativa major”. Ha defensat que “el treball està ben encaminat”. I ha desacreditat l’alternativa Colau-Collboni-Valls. Després que també s’hagi ofert el popular Josep Bou, Maragall ha dit que això “hi afegeix un grau d’inversemblança més”.

Per la seva part, Elsa Artadi ha explicat que ha pogut fer “un repàs ampli” amb Forn de les eleccions municipals tant a Barcelona com a la resta de Catalunya, i que han preparat la reunió de la tarda amb Maragall. “Estem convençuts que anirà bé”, ha defensat Artadi.

Més enllà d’això, la número dos de JxCat a l’Ajuntament no ha volgut entrar en cap assumpte més, ni sobre l’hipotètic pacte amb el suport de Valls. “Són temes que hem de parlar a la tarda”, ha assenyalat Artadi.