L'exvicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría col·locava i decidia quins tertulians podien sortir o no a TVE. El portal de continguts televisius Bluper explica que el periodista Alberto Lardiés revela aquesta informació sobre l'exdirigent popular al seu llibre La democriacia borbónica. De cómo las elites se reparten el poder y el botín; concretament en el capítol 12, que s'anomena "RTVE, entre el botín y la propaganda".

Lardiés subratlla la gran influència de Sáenz de Santamaría per convertir en president de la Corporació de la televisió pública espanyola a Leopoldo González Echenique o com el seu equip influïa en quins tertulians podien sortir a TVE i quins no. 

"Echenique, un intel·ligent advocat de l'estat que havia treballat a la banca i a la CNMV, va desembarcar a la presidència de RTVE gràcies a la seva amistat amb Sáenz de Santamaría, que el va col·locar allà amb l'esperança de tenir suficients capacitats de gestió per arreglar el forat dels comptes. Era un professional que utilitzaria els seus alts coneixements per dedicar-se a sanejar la corporació i que fugiria de qualsevol tipus de manipulació", relata el llibre.

Si més no, l'autor del llibre indica que la promesa de l'exvicepresidenta sobre que Echenique "fugiria de qualsevol tipus de manipulació" no va servir de res ja que el PP "va manipular tant com va voler". En la mateixa línia, assegura que el partit va fer canviar els responsables d'informatius, van fitxar nous professionals i van canviar els presentadors dels programes estrella.