Ja retirada de l’esfera pública, exercint d’advocada en l’àmbit privat, Soraya Sáenz de Santamaría ha reaparegut aquest dijous per enviar un avís a navegants. L’exvicepresidenta espanyola i rival de Pablo Casado a les primàries del PP ha reclamat abandonar la crispació. “Jo no sé si la moderació en aquests temps de polarització està de moda, però és un bon instrument per a l’entesa”, ha defensat l’exdirigent conservadora. Una esmena a la totalitat a l’actual direcció de Gènova, sense haver de mencionar cap nom propi.

Ja en l’última setmana dels tres mesos d’estat d’alarma, Soraya Sáenz de Santamaría ha reaparegut en un seminari en línia organitzat pel Grup Godó. I ha sostingut que en el nou escenari que s’obre després de la pandèmia serà “obligat” un diàleg “molt ampli”. En aquest sentit, ha reclamat “perservar el diàleg social” que s’ha establert i també tenir un “diàleg polític profund”. I s’ha desmarcat de l’estratègia de Pablo Casado a remolc de posicions ultres: “Defensar les conviccions no és obstacle per exercir la moderació en les formes”.

Captura de pantalla 2020 06 18 a las 12.30.32

Tot plegat arriba després de setmanes de forta polarització entre els blocs de l’esquerra i la dreta. Ciutadans s’ha desmarcat, però Pablo Casado s’ha mogut a remolc del discurs de l’extrema dreta de Vox. Durant els últims dies, el PP intenta reconstruir mínimament els ponts. La vicepresidenta del Congrés, la moderada Ana Pastor, està en contacte amb el govern espanyol per intentar negociar el decret de nova normalitat, que la setmana que ve se sotmetrà a votació del ple de la cambra baixa.

 

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram