Després que ahir a la matinada apareguessin tres pancartes en contra de Sor Lucía Caram als punts més transitats d'Alba de Tormes, un poble de Salamanca on va ser escollida com a pregonera per les seves festes –les festes de Santa Teresa– aquest 15 d'octubre, i que s'hagi intentat vetar d'aquesta manera el seu discurs, la monja ha assegurat avui a El Nacional que sí que hi assistirà, ja que, a més, l'Ajuntament d'aquest poble li ho està demanant perquè "insisteix que m'han convidat".

Els autors de les pancartes són membres del Centre Social i Nacional de Salamanca (CSyN), segons van informar ahir ells mateixos al seu compte de Twitter, i ho han fet perquè, a parer seu, "una monja separatista no és la persona més indicada per donar un pregó".

Ja el dia 9 van fer públic el seu descontentament amb la presència de Sor Lucía al seu poble, van titllar la tria del consistori d'Alba de Tormes de "vergonyós i insultant" i van animar la ciutadania a "acudir-hi per mostrar rebuig" a través d'una "sonora xiulada".

Malgrat el rebuig que ha pogut observar, i denunciar en aquest mitjà que "són uns exaltats i que busquen promocionar-se amb aquest tema", la monja hi assistirà igualment perquè, com ja va dir al Salamanca 24 horas, "Jesús ja deia que podies anar a un lloc i no ser ben rebut per alguns".

En aquest sentit, l'alcalde del poble, Jesús Blázquez, ja va assegurar en el diari citat que havien triat la monja "per la seva labor social, per ser monja i simpatitzant de Santa Teresa", així com per "la seva relació amb el Papa". En relació a les pintades, ha demanat que "ningú de fora ens vingui a pertorbar la nostra pau" i ha deixat clar que "seria absurd que vingués a fer un míting sobre l'independentisme" perquè "el que ens mou són les festes de Santa Teresa".