Sor Lucía Caram ha entusiasmat el Papa Francesc amb el projecte Invulnerables que té per objectiu eradicar la pobresa infantil i familiar.

La religiosa encapçalava la comitiva que aquest dimecres va trobar-se amb el pontífex al Vaticà. Entre la delegació convidada pel Papa, hi havia voluntaris, monges del convent de Santa Clara de Manresa i representants de les fundacions i empreses que donen suport a la causa.    

La delegació catalana va agrair la invitació del Papa regalant-li una samarreta del Barça retolada amb el nom del projecte. 

"El Papa ja coneixia el programa i ens va convidar per donar-li rellevància i donar-li suport”, ha explicat Caram.

“La trobada i la força que ens ha donat el Papa Francesc farà que aquest programa continuï creixent. Volem acabar amb la pobresa infantil a Catalunya i amb la unió de tots plegats serà realitat”, ha apuntat.

Oportunitats per als més desafavorits

Invulnerables treballa per cobrir les necessitats bàsiques: accés a una alimentació saludable, educació, foment de l’esport i l’educació en el lleure de nens i joves.

L’any 2014, Sor Lucía Caram va proposar al Govern posar en marxa un programa pilot en l'àmbit de Catalunya per treballar per a la igualtat d’oportunitats de les famílies i de tots els nens i joves del país que es troben en situació de pobresa o risc d’exclusió social.

En aquell moment la religiosa comptava amb el suport de la Fundació Rosa Oriol –que atén 1.400 famílies en risc d’exclusió només a Manresa– i, al llarg d’aquests anys, s’hi ha sumat la Fundació La Caixa i la Fundació del FC Barcelona.