Sor Lucía Caram ha explicat aquest dissabte que l'han amenaçat dues vegades de mort per la seva posició en el conflicte català. Caram, que treballa en activitats socials de tot tipus, s'ha caracteritzat per ser una ferma defensora del dret a decidir i dels presos polítics i això ha fet que sigui durament criticada a les xarxes socials, on és molt activa. Però, en declaracions al programa El Divan de Catalunya Ràdio, la monja dominica ha relatat que en algunes ocasions també ha patit atacs físics i ha assegurat que, tot i que al principi tenia por, ara ja l'ha perdut. 

La primera amenaça de mort la va rebre la setmana després de l'1-O. Caram va anar a votar al referèndum i va defensar el dret d'autodeterminació dels catalans. És per això que dies després un ultra la va increpar.  "Vaig baixar del cotxe per anar a un banc d'aliments i quan vaig obrir la porta m'esperava un home molt alt i , en castellà, em va dir: 'Si no calles, t'omplirem el cap de plom'", ha explicat. 

La segona vegada va ser fa dos mesos i en aquesta ocasió va viure moments de gran tensió. "Anava amb una altra monja un dissabte al migdia. Vam encarregar uns pollastres i quan vam baixar del cotxe em van començar a insultar des d'un bar. Em van dir "Catalunya és Espanya", "monja independentista"... Vaig anar a buscar el que havia encarregat i quan estava entrant vaig sentir dos trets. Llavors van venir els Mossos d'Esquadra, em van dir que eren coets i em van fer omplir la denuncia", ha relatat la monja. 

Els fets van tenir lloc al carrer Sant Cristòfol, al barri de la Sagrada Família de Manresa, i els agents van identificar quatre espanyolistes.  Però, de moment, Sor Lucía Caram encara està a l'espera de que la justícia la cridi a declarar.